Bulvės, įdarytos varške kruopelėmis

Bulvės, įdarytos varške kruopelėmis

Bulvės, įdarytos varške kruopelėmis

Bulvės, įdarytos varške kruopelėmis

4 porcijos
2 h
00 ratings

Ingredientai4 porcijos

4 vnt.
Didelės bulvės (maždaug po 250 gr)
2 vnt.
1 vnt.
Česnako skiltelė
Šlakelis citrinos sulčių
Žiupsnelis druskos ir citrinpipirių
Sauja smulkintų svogūnų laiškų
Alyvuogių aliejaus
Aliuminio folijos

Gaminimas

  1. Gerai nuplautas bulves subadyti šakute, apšlaksyti alyvuogių aliejumi, pabarstyti druska ir kiekvieną atskirai suvynioti į foliją. Kepti karšto oro gruzdintuvėje 175 laipsniai/45 min., arba 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie valandą.
  2. Kol kepa bulvės, pasiruošti įdarą. Varškę kruopelėmis sumaišyti su tarkuota česnako skiltele, pagardinti šiek tiek citrinos sultimis, druska ir citrinpipiriais.
  3. Iškepusias bulves įpjauti ir įdaryti varške, gausiai apibarstyti svogūnų laiškais ar kitais mėgstamais žalumynais.
  4. aip paruoštos bulvės skanios tiek šaltos, tiek karštos, o įdarui varškę kruopelėmis iš Valio asortimento galite rinktis taip pat pagal savo poreikius – klasikinę, liesą arba be laktozės.
  5. Receptas ir nuotrauka: Karina Požienė @receptu_kolekcioniere.

Ieškoti toliau?

Raskite daugiau receptų.