VALIO pradėjo pridedamojo cukraus mažinimo programą, kurios tikslas yra pamažu ir nedarant kompromisų skoniui, mažinti į jogurtą, varškę ir kitus pieno produktus pridedamo cukraus kiekį.
Planuojama, kad iki 2020-ųjų metų cukraus mažinimo programoje dalyvaujančiose produktų grupėse pridėtų cukrų sumažės iki 30 proc.
Lietuvoje jau galima įsigyti pirmųjų VALIO produktų su sumažintu pridėtinio cukraus kiekiu – tai varškės kremai ir desertai ALMA. „Atnaujinome ne tik indelių dizainą, bet ir varškės kremo receptūrą – į varškės kremą dabar pridedama vidutiniškai 13 proc. mažiau cukraus. Greitu laiku, jau kitų metų pradžioje, vartotojus galėsime pradžiuginti VALIO Gefilus ir ALMA jogurtais su mažesniu pridedamo cukraus kiekiu“, – patvirtino VALIO atstovybės Lietuvoje vadovė Laima Padegimienė.
2015 m. pavasarį Suomijoje taip pat pradėta cukraus kiekio produktuose mažinimo programa – pakeistos sudėties produktai susilaukė teigiamų vartotojų atsiliepimų. Bendras VALIO koncerno tikslas yra šviesti vartotojus sveikos mitybos ir gyvenimo būdo klausimais, o į produktus pridedamo cukraus mažinimas yra vienas iš šių būdų.
Sekame rekomendacijas ir reaguojame į vartotojų atsiliepimus apie tai, kad parduotuvėse galėtų būti didesnis ne tokių saldžių produktų pasirinkimas. Vartotojai vis labiau rūpinasi savo sveikata ir mūsų, kaip maisto produktų gamintojo, uždavinys yra atsiliepti į besikeičiančius klientų pageidavimus ir poreikius. Kad keičiant cukraus kiekį nenukentėtų produktų skonis, jis bus mažinamas po truputį. Tai reiškia, kad produktų receptai ir pakuotės bus keičiamos beveik kiekvienais metais.
Svarbu atsiminti, kad ant pieno produktų pakuotės nurodytas angliavandenių kiekis neatitinka pridėtinio baltojo cukraus kiekio. Neteisinga produkte esančius angliavandenius tiesiogiai perskaičiuoti į baltąjį cukrų. Iš pieno produktuose esančių angliavandenių beveik trečdalį sudaro natūralus pieno cukrus (laktozė) ir uogų cukrus (fruktozė), kurių yra produktuose naudojamose uogienėse. Kaip teisingai suprasti ant pakuotės nurodytą informaciją apie cukraus kiekį, skaitykite čia.
#cukrausmazinimoprograma