Baltojo šokolado pyragas

Baltojo šokolado pyragas

Baltojo šokolado pyragas

Baltojo šokolado pyragas

Savaitgalis – puikus metas kažką skanaus išsikepti! Siūlome išbandyti baltojo šokolado ir grietinės pyragą su Alma vanilės skonio pudingu!

8 porcijos
8 h
00 ratings

Ingredientai8 porcijos

Pagrindui

200 g
sausainiai
80 g

Įdarui

100 ml
plakama grietinėlė
100 g
150 g
baltasis šokoladas
230 g
500 g
5
kiaušiniai
15 g
vanilinis cukrus
100 g
cukrus
3 šaukštas
kvietiniai miltai

Viršutiniam sluoksniui

230 g

Gaminimas

  1. Torto formos dugną ir kraštus išklokite kepimo popieriumi.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 155 °C ir jos apačioje padėkite karščiui atsparų indą su vandeniu.
  3. Torto pagrindui sutrinkite sausainius ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Torto formos dugną išklokite sausainių ir sviesto mišiniu ir padėkite į šaldytuvą.
  4. Pradedame gaminti įdarą. Grietinėlę ir sviestą užvirkite ir nukelkite nuo ugnies. Susmulkinkite šokoladą ir sudėkite į didelį dubenį. Į šokoladą supilkite karštą grietinėlės ir sviesto mišinį ir išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Tada į gautą masę sudėkite pudingą, grietinę, cukrų, kiaušinius ir išplakite mikseriu iki vientisos masės. Galiausiai suberkite kvietinius miltus ir vėl išplakite mikseriu iki vientisos masės.
  6. Gautą mišinį supilkite ant sausainiais iškloto torto formos dugno ir kepkite 155 °C laipsnių temperatūroje apie 45 minutes arba kol masė kiek sutirštės. Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
  7. Pyragą apliekite pudingu ir kepkite iki 220°C įkaitintoje orkaitėje dar 5 minutes. Tada išimkite pyragą iš orkaitės ir visiškai atvėsinkite. Palikite šaldytuve per naktį.
  8. Atsargiai išimkite tortą iš formos ir papuoškite braškėmis bei Valio Delish.

Ieškoti toliau?

Raskite daugiau receptų.