Grybų brusketos su kietuoju sūriu

Grybų brusketos su kietuoju sūriu

Grybų brusketos su kietuoju sūriu

Grybų brusketos su kietuoju sūriu

3 porcijos
30 min
00 ratings

Ingredientai3 porcijos

150 g
Grybai (tinka pievagrybiai arba voveraitės)
30 g
1 šaukštas
Aliejus
2 vnt.
Šalavijo lapeliai
1 vnt.
Svogūnas
50 ml
Baltasis vynas
50 ml
40 g
1 žiupsnelis
Druska
1 žiupsnelis
Pipirai
1 žiupsnelis
Petražolės
1 vnt.
Skrudintas batonas

Gaminimas

  1. Susmulkinkite svogūną ir grybus. Smulkintus svogūnus pakepinkite su sviestu ir aliejumi. Pridėkite supjaustytų grybų ir suplėšytų šalavijų lapelių. Kepinkite maždaug 5 minutes. Galite įdėti dar šiek tiek sviesto – kuo daugiau, tuo gardžiau! Kai iš grybų išsiskirs nemažai vandens, dalį jo nupilkite ir grybus kaitinkite tol, kol išgaruos visas skystis. Tik tada įdėkite sviesto, supilkite baltąjį vyną ir grietinėlę. Pakaitinkite 2 arba 3 minutes, sudėkite tarkuotą sūrį „Valio Forte“, pagardinkite druska ir pipirais. Gautą mišinį patiekite šiltą, ant traškaus skrudinto batono. Užbarstykite sūrio „Valio Forte“ drožlių ir petražolių.

Ieškoti toliau?

Raskite daugiau receptų.