Pistacijų ir aviečių tortas

Pistacijų ir aviečių tortas

Pistacijų ir aviečių tortas

Pistacijų ir aviečių tortas

6 porcijos
7 h
11 rating

Ingredientai6 porcijos

TORTO PAGRINDAS

150 g
Sausainiai
80 g

ĮDARAS

300 g
250 g
Baltas šokoladas
60 ml
Plakama grietinėlė
150 g
Avietės
1 arbat. šaukšt.
Matcha

DEKORAVIMUI

Pistacijos
Avietės

PISTACIJŲ KARAMELĖ (ŠIĄ DALĮ GALITE DRĄSIAI PRALEISTI)

50 ml
Cukraus sirupas
50 ml
Vanduo
100 g
Cukrus
2 arbat. šaukšt.
Smulkintos pistacijos

Gaminimas

  1. Išimkite jogurtą iš šaldytuvo, kad, gaminant įdarą, jis būtų kambario temperatūros.
  2. Sutrinkite sausainius ir sumaišykite juos su ištirpintu sviestu. Sausainių masę įspauskite į pasirinktos torto formos dugną. Kol ruošiate įdarą, formą įdėkite į šaldytuvą.
  3. Supjaustykite baltąjį šokoladą mažais gabalėliais. Nedideliame puode užvirinkite grietinėlę ir nukelkite puodą nuo ugnies. Į grietinėlę sudėkite baltojo šokolado gabalėlius ir maišykite, kol šokoladas ištirps.
  4. Dabar ištirpintą šokolado masę dviem dalimis įmaišykite į jogurtą; pirmiausia įpilkite pusę ir gerai išmaišykite. Tada įdėkite likusią dalį ir maišykite, kol gausite vientisą kremą. Galiausiai įmaišykite matcha miltelius.
  5. Perpjaukite avietes per pusę ir išdėliokite jas ant torto pagrindo. Ant pagrindo taip pat galite suberti keletą pistacijų. Tuomet supilkite jogurto ir šokolado kremą ir palikite jį sustingti šaldytuve maždaug 5–6 valandoms.
  6. Kai tortas sustings, išimkite jį iš formos. Papuoškite avietėmis, pistacijų karamele ir pistacijų trupiniais.
  7. Kaip pasigaminti pistacijų karamelę

  8. Į keptuvę supilkite sirupą, vandenį ir cukrų.
  9. Maišykite šaukštu ar šluotele, kol cukrus ištirps.
  10. Suberkite smulkintas pistacijas ir virkite dar 4-5 minutes.
  11. Ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos paskleiskite cukraus mišinį ir palikite jį kambario temperatūroje, kol karamelė sustings.
  12. Kai karamelė sustings, ją sulaužykite į gabalėlius.

Ieškoti toliau?

Raskite daugiau receptų.