Sloksniuotas jogurto desertas

Sloksniuotas jogurto desertas

Sloksniuotas jogurto desertas

Sloksniuotas jogurto desertas

8 porcijos
45 min
00 ratings

Ingredientai8 porcijos

2 vnt.
500 ml
Plakama grietinėlė
50 g
Cukrus
50 g
Kakava
100 g
Šokoladiniai sausainiai
100 g
Vafliai su lazdyno riešutų įdaru

Braunis:

120 g
Miltai
170 g
275 g
Cukrus
100 g
Juodasis šokoladas
50 g
Kakava
2 vnt.
Kiaušiniai
½ šaukštas
Šaukšt. kepimo milteliai
½ arbat. šaukšt.
Druska

Gaminimas

  1. Pirmiausia iškepkite braunį. Ištirpinkite sviestą. Išplakite kiaušinius su cukrumi, suberkite kakavą, miltus, kepimo miltelius ir druską, tada viską išmaišykite. Po to supilkite ištirpintą sviestą ir vėl gerai išmaišykite. Galiausiai įmaišykite smulkintą šokoladą. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite braunio tešlą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje (190 °C) 30 minučių. Išimkite iš orkaitės, subadykite šakute ir leiskite atvėsti.
  2. Plakamą grietinėlę išplakite su cukrumi ir kakava. Sausainius ir vaflius sutrinkite arba sutraiškykite į mažesnius gabalėlius. Braunį šakute sutrinkite į mažesnius gabalėlius.
  3. Servivavimo inde, pirmiausia dėkite sluoksnį braunio. Ant viršaus dėkite saldžios grietinėlės sluoksnį ir pabarstykite sausainių bei vaflių trupiniais. Tada dėkite sluoksnį jogurto. Po to vėl sluoksniuokite braunį, saldų kremą, trupinius ir jogurtą. Viršutinį sluoksnį pabarstykite trupiniais.
  4. Desertą kelias valandas arba per naktį laikykite šaldytuve.

Ieškoti toliau?

Raskite daugiau receptų.