Daugeliui graikiškas jogurtas skamba tiesiog kaip žodžių junginys, susijęs su pieno produktu. Dažnai nežinoma, kodėl graikiškas jogurtas priskiriamas prie supermaisto (angl. superfood) kategorijos. Kaip galima nustatyti, kad parduotuvėje išsirinktas jogurtas ir yra tikrasis graikiškas jogurtas?
Graikiškas jogurtas (angl. strained yogurt) iš seno gaminamas SEPARACIJOS BŪDU, jo sudėtyje yra tikrojo graikiško jogurto bakterijų (arba dar vadinamo raugu). Separacijos metu pieno išrūgų skystis atskiriamas nuo jogurto masės, todėl:
Amerikoje ir daugelyje Europos valstybių graikiškas jogurtas - tai jogurto koncepcija Nr. 1. Parduotuvėse esama pačių įvairiausių graikiško jogurto skonių variacijų ir pakuočių dydžių.
Graikiškas jogurtas – maisto gaminime vertinamas komponentas – apie jį yra išleista daugybė įvairių kulinarijos knygų, skirtų patiekalams iš graikiško jogurto ruošti.
Tikrasis graikiškas jogurtas taip pat laikomas ir supermaistu (angl. superfood) dėl jame esančio didelio baltymų kiekio ir ypatingai švarios jogurto sudėties.
Natūralus graikiškas jogurtas ALMA atitinka visus tikro graikiško jogurto požymius ir žavi nuostabia šilkine tekstūra ir kreminiu skoniu.
Graikiškas jogurtas bazinis ir labai universalus produktas. Jis tinka ir karštiems, ir šaltiems patiekalams ruošti. Ypatingai rekomenduojame jį išbandyti:
Pusryčiams su dribsniais;
Užkandžiui su uogomis ir vaisiais;
Desertui su medumi ir riešutais;
Padažui pire daržovių, mėsos ar žuvies patiekalų;
Kaip liesesnį grietinės variantą.